Olympus tough TG-2

Hej på er!
 
Jag har ett problem och jag skulle gärna behöva ert råd om hur jag ska göra. Så skriv en kommentar om du har en åsikt eller så, skulle hjälpa mitt beslut avsevärt!
 
Okej så här är det: Om ca 3 veckor kommer jag att åka med familjen till Mexico och jag skulle vilja dokumentera hela resan med att fota en hel del. Så troligtvis kommer det bli en mycket bad och kanske eventuellt dykning också. Just därför skulle jag vilja införskaffa en digital "undervattenskamera". 
 
Jag har hittat en bra kamera som tar bra bilder, har bra prestanda, stöttålig, vädertålig, m.m. Om jag köper den i Belgien kan jag få den för lite över 3 000 kr.
 
(För mer information om kameran kan ni klicka här)
 
 
 
 
Frågan är:
- Är värt att köpa en kamera för så mycket pengar om den inte blir så ofta använd när jag ändå har en systemkamera?
Fast om jag köper den kan jag få fina bilder under vattnet, ta microbilder, m.m.
 
- Eller är det bättre att jag köper bara en engångskamera?
 

Ketchup chips

Under vissa perioder kan jag längta så mycket efter svensk mat eller svensk kultur. Enligt Johns åsikter om svensk mat är att vi svenskar äter/dricker ketchup och mjölk till allt, oavsett vilken tid det är på dagen.
När jag funderade på det så har han faktiskt rätt, det är det vi gör! But oh my, it's so tasty!
 
I varje fall, orsaken till varför jag tog upp det här är för att en utav smakerna de säljer på chipshyllan (här i Belgien såklart) är ketchup. Första gången jag fick reda på det fick det mig att rynka på näsan, men när jag fick smaka på dom var det helt oemotståndliga!
 
Tastes like non salty potatochips dipped in ketchup
 
 
Dock så tror jag om jag hade varit hemma i Sverige hade jag nog inte valt dom här chipsen. Jag äter säkert nog med ketchup till maten hursomhelst, haha ;)
 

Abandoned places

För någon dag sen surfade jag runt på nätet då jag hade lite tid över. Vad jag hittade var bilder på ställen som är helt övergivna från människor men inflyttande av naturen. Sevärt!
 
Elian donan castle
castle
 
Tunnel of love, Kleven, Ukraine
tunnel
 
The hotel del Salto, Tequendama
house
 
Underwater statue of Jesus, Malta
jesus
 
Theater
teatro
 
Abandoned amusment park, Japan
rollercoaster
 
Oval skeleton of the House of the Bulgarian Communist Party
bulg
 
Källa (innehåller fler bilder)

You can't find a frog cuter than this!

Jag tror att jag dog lite när jag såg den här videon. Fick mig att längta efter att ha ett eget djur jag kan krama om så att det tillslut får ut ett sånt här ljud! ♥
 
 
Åh! Jag tror att jag ska skaffa mig ett djur av varje som kan få bo i mitt hem! Det går verkligen inte att leva utan djur för mig..

Here comes the sun

Tjoho!
 
Äntligen! Solen har kommit fram efter en lång period av regn och molnighet. Kanske är det ett tecken på att våren är påväg? Man kan ju alltid hoppas..
 
 
Vad händer i mitt liv då? Ja, jag måste ärligt säga att jag har knappt tid att tänka nu mera. Jag har så fullt upp med mina studier att jag inte får tid med så mycket annat. På grund av det så blir det inte så inspirerande/spännande blogginlägg heller.
Min utmaning framöver blir nog att vara mer aktiv och även flexibel med flera olika saker, (som bloggandet) än att bara hålla på med studierna. Mitt problem är bara att min svenska långsamt tynar bort eftersom engelskan och holländskan fyller in min vardag. Med andra ord är det svårt att uttrycka sig och blogga ö.h.t.
 
Men jag kan alltid försöka - i värsta fall kanske det blir mer utav en bildblogg med mindre text än om hur det var tidigare ;)
 

Back in track

Time to clean the desktop?
 
Ni får ursäkta den låga uppdateringen den här veckan, men jag har varit helt slut sen när jag har börjat skolan - Nya miljöer, mer plugg och nya relationer, ni vet hur det är. Det tar som sagt lite tid (och energi!) att komma tillbaks till det vanliga livet som består av antingen studier eller arbete.
 
Nu har jag i alla fall tid över och håller på med att rensa datorn och även bocka av några punkter från min "Göra-lista". Äntligen blir det gjort!
 

Quote #10

 
Ibland känner jag att vissa gånger kan jag vara så korkad i det vardagliga livet. Som t.ex. idag på lektionen var det många gånger jag svarade fel på lärarens frågor..
Ibland önskar jag bara att jag kan vara tyst för en liten stund och tänka efter, istället för att rusa igenom tankarna.. *suck*
 
Kan ni också ibland bara rusa igenom vissa saker så att resultatet blir heltokigt?
 

New books!

Då var den första dagen i skolan avklarad och jag kan säga att jag blev positivt överraskad! Böckerna vi fick var och såg mycket mer ut som när man läser språk i gymnasiet. Så jag tror att jag kan lära mig lite bättre språket nu.
Vi har även en väldigt bra lärare som heter Sven, ja du läste rätt, han har ett svenskt namn! Men tyvärr är han inte svensk (även fast han kan lite svenska som var imponerande). Tydligen var det så att för några år sedan var skandinaviska namn väldigt populärt i belgien och så det är därför han är kallad för Sven.
 
 
 
 
Nu ska jag gå till sängs.. jag är så otroligt trött fastän jag bara varit i skolan i några timmar.
 

Something I never expected

Hej igen.
 
Ja, då var den här veckan över - Johns föräldrar är tillbaka och jag börjar skolan imorgon. När jag  fick ett tråkigt besked från mejlen (från fredagen) där det stod att jag skulle börja på Nivå 1 och INTE Nivå 2 blev jag väldigt besviken och upprörd.
Det är därför jag inte har orkat skriva här på bloggen, jag är alldeles för "deprimerad" över att allt är som "vanligt" igen. Jag visste inte att det betydde så mycket för mig att få vara mig själv.
 
Tur att jag har John i alla fall.. han hade fixat middag och även köpt två filmer som kunde göra mig på lite bättre humör. Vilken lycka! ♥
 
 

Too quiet

It's been a long time..
 
Tänkte bara börja med att säga att det har varit väldigt mycket att göra de senaste dagarna, så jag har tyvärr inte haft tiden att skriva ett inlägg på bloggen.
 
Imorgon bär det av till Leuven för att göra mitt test inför fortsättningen av att lära holländska. Så med andra ord är jag ganska nervös och stressad just nu. Jag kommer att uppdatera vad jag har gjort under veckan senare då jag har mer tid.
 

We had a good day

Nu är jag minsann så mätt att jag kan sprängas. Vi har fått i oss spagetti och köttfärsås med "s'mores" ( mariekex med marshmellows och choklad) till efterrätt framför brasan.
Har inte så mycket mer att säga än att det har varit en bra dag. Äntligen får man ha den känslan över att man bor i själv och få ta eget ansvar. Längtar sååååå mycket tills vi får ett eget place.
 
 
The marshmellows was so tasty! Sorry for the bad quality though..
 
Nåväl, nu ska jag fixa tvätten och sedan blir det sängen. Imorgon kommer våra vänner över, så då får vi se vad vi kommer att hitta på!
 

Shopping for food

Soon..
 
Hej!
 
Nu har vi storhandlat mat så det räcker i en hel vecka! Det känns som att det inte kommer bli så mycket matlagning överhuvudtaget eftersom Johns mamma proppade vagnen med färdiggjorda maträtter. Samtidigt så kommer vi ändå ha besök under veckan, så det lär väl gå åt ändå. :)
 
Jag har även skrivit en lista på allt vi kan hitta på under veckan, om det ni blir av när John har köpt ett nytt tv-spel! ;) Han den stackaren har fått plugga som en tok och det är först idag han får vara ledig. Med andra ord är han klar med alla tentorna, så han förtjänar lite avkoppling med sina spel.
 
Jag själv tänker nog ta ett dopp i polen imorgon, var längesen nu..