Crêpes

Under gårdagens lunch stog jag och John framför skylskåpet och funderade på vad vi kunde hitta på att äta.
Våran konversation gick ungefär till såhär:
 
R: Hmm.. what do have here.. we have some bolognese (köttfärsås).
J: AWESOME! *looking at the pot with bolognese* aaw, but it's not enough to both of us if we are going to make some pasta with it too.
R: Yea, true.. but we some pancakes. That should be enough for both of us?
J: Haha, maybe we should put on some bolognese on the pancakes?
R: What a great idea!
J: Ehrm.. what? Are you serious?
R: Of course! We can make it like Crêpes! We just put som cheese on, some onions and maybe something else!
J: Wow.. this is so weird.. and swedish!
 
Jag kunde inte låta bli att skratta lite åt det - är vara lite fantasirik och kreativ med mat ett typiskt svenskt beteende?
Det kan vara så att det är min familj som är lite initiativrik när det kommer till att laga mat och att vi använder mottot; man tager vad man haver. Vissa gånger blir det en stor succé eller en katastrof.
 
Några andra saker han finner konstigt med oss svenskar är att vi har ketchup till allting, gör matpajer (han är bara van vid dessertpaj), äter pankakor/plättar till middag (de äter det enbart som efterrätt), o.s.v.
 
 
Nästa vecka blir det till att göra tacopaj! Så vi får se hur det går och om John tycker om det. ;)
 

So much inspiration

När jag går ut och går brukar jag utforska lite nya vägar inom området där jag bor och ta med kameran är ett måste! Problemet när jag tar med mig kameran är att jag måste alltid stanna upp för att ta några bilder, vilket gör att mina promenader inte blir så effektiva, haha. ;)
 
Något som fångade mitt intresse idag var dom här husen som gav mig sjukt mycket inspiration! Alla är så olika och har sitt eget "annorlunda" utseende! Det ger mig ideér på hur jag skulle vilja ha mitt framtida drömhus! ♥
 
 
 
Pay attention to the detailed entrance to the house surrounding the door.
 
Cool stone garden right?
 
 
 
Husen är väldigt ofta byggda av cement eller tegelsten och inte utav trä som i sverige där det är vanligt. Det är inte heller ofta att golven är ens gjorda utav trä i husen. Mest troligen för att de är ganska gamla hus + att vi i sverige har lite mer skog så det är "lättare" att få tag i.
 

Sometimes I miss being myself

God afton!
 
Det är bara några dagar kvar tills jag och John är helt ensamma i huset. Vad skönt det kommer att bli känner jag - då kanske jag kan få ha en vecka då jag får riktigt vara mig själv och inte tänka så mycket på hur jag ska bete mig.
 
Johns föräldrar är inte elaka på något vis emot mig utan de är snarare tvärt om - trevliga och omtänksamma. Men tyvärr känner jag att jag inte kan säga vad jag tycker eller bete mig lite slarvigt då och då. Jag saknar att få sitta mer avslappnat på stolen, prata med munnen full, rapa och att andra är nyfikna på hur jag tänker och tycker och accepterar min åsikt. Okej, de här med att vara ohövlig vid matbordet kanske jag inte alltid gör, men just bara få veta att det är tillåtet att jag kan få bete mig så om jag vill.
Allt för många gånger ser jag  hur många gånger de säger åt John att bete sig rätt eller hur de blir upprörda över hans åsikter, vilket jag egentligen tycker är en struntsak att bli åtsagd/irriterad över.
 
Nu är det som det är och jag får helt enkelt leva efter deras regler när jag ändå får leva gratis här. Som sagt kunde det ha varit mycket värre.
Jag hoppas att nästa vecka kan få göra mig på lite bättre humör, nu när jag känner att jag vill klättra på väggarna när jag gör samma rutin varje dag. Blir säkert att bjuda över de vanliga gänget för att umgås och eventuellt att sova över. :) OMG, I can't wait!
 
The weather yesterday was like a day in may. Now however it's raining again..
 

Quote #9


Good news everyone!

Aldrig hade jag trott av alla dessa dagar att just den här dagen skulle göra mig extra glad! Många goda nyheter kom en efter en och jag fylldes snabbt av en lättnande känsla över de saker jag tidigare har oroat mig för.
Så just därför har jag gjort en liten snabb lista på det positiva som har hänt idag och även de negativa som också hände idag.
  
Now we have finally 2 madresses!
Don't mind that the bed looks abit messy..
 
+ Positiva
• Fixat fler madrasser till sängen (så jag kan sova på nätterna).
• CSN har beviljat att jag kan få studiestöd.
• Jag har börjat tappa mindre hår.
 
Snow please come back, I miss u..
 
- Negativa
• Snön har börjat åka bort, pga regn.
• Jag måste fortsätta betala abonnemangskostnaden från Telia. *
 
* Så korkad som jag är så trodde jag att jag skulle bli uppsägd direkt efter jag hade bundit mig i ett år, alltså t.o.m september 2012. När jag ringde dit idag fick jag veta att det är 3 mån uppsägningstid och jag måste fortsätta att betala. Det är några hundralappar jag kunde ha sparat där om jag hade tänkt på det tidigare..
 

Club sandwich

Här i belgien är det vanligt att man äter mackor eller soppa till lunch, varje dag! Fast de varierar mycket på vad de har på mackan. Skinka, olika sorters salami, ost (tyvärr bara tjocka upskivade gouda), mjukostar och röror med skinka, kycklig m.m.
Vad som är lite tråkigt är att de inte har någon sallad eller något riktigt smör på mackan. Det är osaftiga och osötade bröd med en skinkbit på. Nej, det är inte vad jag kallar för en macka!
 
Men det finns en macka som är lite mer annorlunda och mer lyxigare i deras ögon. Har ni någonsin hört talas om Club sandwich? Den består av: ost, skinka, tomat, gurka, sallad, majonäs och bröd så klart. Vissa gånger kan det vara väldigt gott, men tyvärr är jag ändå inte så imponerad av deras pålägg. ^^
 
The muffin is bought on the supermarket, not so impressed,
however I liked the chocolatmilk!
 
Jag kanske får öppna mig en egen restaurang som erbjuder svensk mat och fika när jag är så bortskämd med det, haha! ;)
 

Nothing to write

Hej på er!
 
Jag har haft lite problem med internet det senaste dygnet och även lite idétorka. Saken är den också att jag har ingenting för mig på dagarna när jag inte går skolan och min nästa kurs kommer inte att börja fören 11 februari. Så dagarna är som likadana varje dag - inget nytt händer.
 
Vad jag har försökt att börja göra är att gå ut och promenera mellan 30-60 min per dag. Inte egentligen för att gå ner i vikt, utan för att få igång min blodcirkulation och så att jag blir lite piggare. Jag läste på tappahar.se (angående om håravfall) att det kan vara bra att gå ut och röra på sig varje dag så att blodcirkulationen kommer igång (och även massera hårbotten lite då och då). Annars kan det hända att hårsäckarna svälter ihäl.
 
It's cold and foggy here now in Belgium.
Om denna metod fungerar eller inte är väl upp till mig att bevisa. Varför inte fortsätta testa på nya metoder tills jag har hittat något som fungerar? Tror ändå att det gör mig gott att dagligen gå på en promenad. Länge har jag inte haft motivationen, men det kanske är först nu den kommer? We will see..
 

Hair

När man är ledig som jag är nu så blir jag ofta uttråkad. Vid den tidpunkten blir det att jag googlar på olika sidor bara för att hitta något intressant som kan roa mig för en liten stund.
Ofta blir det att jag hamnar på kategorin "Hår", nu när jag har ett sånt problem med att få det må bra och växa ut till den längd jag vill ha det. Jag vet inte hur många metoder jag har provat med olika schampon, hur ofta man ska duscha, oljor & treatment, vad man ska äta... ja, listan kan göras lång.
 
Nu den senaste tiden har jag haft problem med håravfall. Speciellt när jag har använt hårinpackningar? Förstår inte riktigt vad det beror på vad det kan vara. Är det något i inpackningen som gör att jag tappar hår? Eller är jag bara är i den perioden då man tappar extra mycket hår?
Det sägs att var sjunde år brukar man säga att man tappar lite mer än vanligt. Så för dig som undrar, dela din ålder i 7. Är du i närheten av 7:ans gångertabell kan det hända du är i den perioden.
 
My natural haircolour before dying it.
 
Just nu prövar jag att använda ett paraben-fritt schampo. Parabener är det som gör att det löddrar när du tvättar håret och tar bort oljor och andra rester av dina stylingprodukter.
Problemet är om du redan har torrt hår och det är eventuellt skadat är att sulfterna går in i hårets sprickor och torkar ut det ännu mer. I vissa fall kan sulfater även stå för håravfall och hormonella störningar.
 
Kom ihåg bara att det är olika från person till person om vilket schampo man behöver. Vissa klarar sig bra på de schampon som finns på ICA och har hur friskt hår som helst. Andra gör inte det och behöver köpa mer kvalité schampo för att hålla håret friskt. Jag själv har tunt men mycket hår som är vågigt/lockigt, med andra ord behöver mitt hår mycket fukt.
 
 Är du osäker på vilken hårtyp du är och hur du ska gå till väga med att behandla det? Klicka här!
 
My hair after dying it.
 
Tänkte bara avsluta med att säga att jag är glad på ett sätt att frisören klippte av så pass mycket av mitt hår så att hela håret blir ungefär jämnlångt. Mina hårtoppar är fortfarande väldigt friska och håret känns också tjockare. Så kanske inom ett år har jag det så långt jag vill ha det!
 

Happy girl

Hallå där!
 
Åh vad jag känner mig nöjd idag! Jag har gjort bort angående med att anmäla mig till den andra kursen i holländskan, fixat csn papper och skickat in (hoppas på att den här gången jag kan få lite pengar), översatt ett recept till mamma från holländska till svenska och rensat datorn lite. Det är nästan så jag inte har något kvar att göra (kanske var lite optimistik där..)!
 
Even more happy that it is still snow left!
 
Vad som oroar mig lite är att provet är precis när jag är i Mexico.. Jag hoppas så väl att de kan låta mig göra det tidigare eller senare. Men det fixar sig säkert!
 

Baking

Hey!
 
Ja, nu har jag faktiskt gjort ett försök angående Brésilienne tårtan! Både mamma har frågat om receptet och Johns mamma ville att jag skulle göra den eftersom hon hade köpt hem ingredienserna. Dock vet jag inte riktigt om det var jag eller hon som gjorde den, jag fick mest titta på bara, haha.
 
 
Resultatet av tårtan blev väl sådär; den blev inte lika söt och god som den egentligen är. Jag tror att det kan ha att göra att jag inte gjorde allting från grunden och att ingredienserna var inte riktigt var rätt.
Vad som är intressant med folk här är att de tror att de har gjort något från grunden när de redan har använt färdig pajdeg, grädde, fylling, etc. Tänk vilka olika världar vi lever i.. svenskar brukar ju generellt inte ha så mycket fritid men gör ändå det mesta från grunden!
 
Jag har i varje fall tänkt göra ett nytt försök med den här "bakelsen", fast från grunden. Om det blir ett lyckat resultat tänker jag lägga upp receptet på bloggen!
Kan knappt vänta tills jag får lägga upp fler recept på maträtter och efterrätter som jag har provat!
 

Quote #8

 

Donuts

God eftermiddag!
 
Nu på morgonen steg jag och John lite tidigare för att vi skulle hinna till marknaden som alltid brukar vara varje fredag. Den brukar betså av frukt-, fisk-, kött-, bröd-, ost- kläd- och blomstånd. Just idag så gick vi enbart för att köpa oss några donuts till lunchen eftersom vi har varit sugna så länge nu.
 
Det roliga är att det är egentligen bara äldre människor som går till den här lilla marknaden när det ändå inte har något bättre för sig, så det blir några huvuden som kollar efter oss i undran varför vi är just där när vi är så "unga". Nåja, alla är så trevliga där och maten är även i toppklass!
 
Today's lunch, except the candy ofc.
 

Last day in school

Med ett lite sorgset hjärta så lämnade jag min holländska klass idag eftersom det var sista dagen. Det känns så tråkigt att det är över redan, allt gick så fort och eleverna där var både trevliga och vänliga.
Men som sagt har allting en början och ett slut, tyvärr är det över nu med denna klass och jag får istället börja i en ny klass i Leuven. Förhoppningsvis kommer det vara lika bra där som det har varit innan.
 
 
Jag har i alla fall fått mitt "diplom" på att jag har klarat den första nivån i holländksa och fick dessutom ett rätt bra slutresultat! Vi fick alla ta med oss något så det blev som ett knytkalas. Kakor, spansk omelett, ostkaka, prosciutto med breadsticks, juice och även champagne fanns på bordet. Ja hjälp, jag tror jag fick i mig 4 glas champagne eftersom ingen annan kunde dricka när de måste köra bil. Ni kan tänka er att man blir lite snurrig, speciellt om man inte hann få i sig någon frukost! Jisses...
 
 

Det dumma jag kom på då jag var där var att jag inte hade någon kamera så jag kunde ta kort på kalaset och även en gruppbild på oss. Nåja, jag får göra det bättre nästa gång! Moster fiorna (alltså kakorna) var uppskattade, men kanske av den yngre generationen. Folk här verkar inte vara så förtjusta i sött som vi svenskar är. ;) Ow well..
 
För att kolla på mitt tidigare prov och eventuell annan informaton kan ni klicka här.
 

GIF

Go' kväll!
 
Här är några bilder från igår som var lovat, fast i en gif-fil! Skämt åt sido, tänkte bara kolla hur det blir när man gör det på en sida på internet.
Tyckte resultatet blev lite sisådär, ska försöka göra ett nytt försök med en annan bild så fort jag har fått hem photoshop. :) Jag har varit upptagen tidigare idag med att rensa datorn så den blir lite mer organiserad.
 
gifs
 
Nu ska jag gå och ta mig ett bad innan jag går och lägger mig. Det har faktiskt varit några minusgrader idag fastän solen har varit framme! Precis som en mysig dag i mars!
 

Brésilienne gateau

Hellu
 
Vet ni, idag har det snöat över 10cm snö! Det är hur fint som helst! Jag och john var t.o.m ute och hade ett snöbollskrig så vi blev riktigt blöta och frusna.
Så nu sitter jag här, några timmar senare och äter lite Brésilienne gateau medans jag värmer med en filt framför tv:n.
 
För er som undrar så smakar den här bakelsen lite grann som marsansås med grädde och sötade nötter med en vanlig söt pajdeg. Något att rekommendera!
 
 
Ps. Jag kommer att visa lite snöbilder imorgon!
 

Stupid body

Tjo!
 
Vi har äntligen fått lite snö nu som pryder marken så fint. Lite vinterväder tycker jag att det får lov att vara nu när det är januari! Hemma i norrland var det nästan en halv meter snö som man kunde njuta av. Eller ja, tyvärr hann jag inte vara så mycket ute i snön.. tror att det inte riktigt fanns tid. 
Självklart så kan jag inte gå ut nu heller eftersom jag råkade stöta min tå på Johns vassa tånaglar så skinnet på min tå åkte av en bit. Med andra ord har jag svårt att gå på den foten, så sätta på sig några trånga skor för att gå ut blir det nog inte.
Blir så less att min kropp ska vara så känsligt att varenda sak jag stöter mig i blir antingen ett stort blåmärke eller något som nästan behövs sys ihop. På det viset har jag också svårt att fara ut och springa eftersom jag nästan alltid har ont någonstans. Jag kanske måste hitta mig en annan sport/aktivitet istället?
 
New clothes!
 
Vad jag kan vara glad åt istället är att jag har fått ärva lite kläder från Johns syster. Det är nästan på gränsen till att vara för tajta, men jag tänker ändå ha kvar dom för att peppa mig själv med att försöka gå ner några kilon. Att säga nej till kläder när man behöver dem är som att säga nej till mat när man är hungrig! ;)
 
Nu ska det pluggas och sedan ska vi göra om lite här på övervåningen så det blir lite mer som en lägenhet!
 

Dreams

Åååh, det gör nästan ont över hur mycket jag skulle vilja ha en egen lägenhet. Just det där med att få bjuda hem folk på middag eller en film, äta lite snacks och bara mysa och prata i tv soffan. Eller varför inte sova över också om det har blivit för sent eller om de bor för långt borta?
 
Här är några bilder på sovrum och hus som gjorde mig inspirerad. Kanske lite överdrivet, men man blir ändå lite sugen på att ha något liknande ;)
 


 
 
 


 
Bortsett från alla dessa förmodligen dyra innovationer så ger det mig ändå ideér om hur man kan vara kreativ med inredningen. Tänk att få dekorera rummen, vara kreativ med maten och ha nya projekt som ska göras i hemmet.
Jag kan knappt vänta.. jag måste bara få en stadigare ekonomi först. Men sen kan min dröm äntligen rulla igång! ♥
 

Dutch test

Hey!
 
Ja, tyvärr blev det ingen daglig uppdatering vad gäller igår. Fick veta typ dagen innan (alltså igår) att vi hade det skriftliga provet idag! Sjäklart fick jag panik eftersom under gårdagen hade jag bara tränat på att göra det muntliga förhöret utan att bry mig om någon stavning. Så det blev att tokplugga allt som jag har lärt mig och bara hoppas att det gick in i mitt huvud.
Men faktiskt så gick det förvånadsvärt mycket bättre än väntat när jag gjorde testet idag. Det var mycket läsförståelse, vilket jag är bra på ;)
 
Kanske var det bättre att jag får det muntliga på tisdag istället för det skriftliga när det är det muntliga jag egentligen har problem för? Allt jag tänkte på när jag gick ut från klassrummet var att allt ordnade sig i slutändan, det gick bättre än vad jag trodde. :)
 
(our room right now)
 
Nåja, nu kan jag släppa det och börja packa upp min resväska och städa rummet. Ja, jag vet.. jag har inte packat upp ännu men jag har varit så sjuk så jag har inte orkat :(
 

A few weeks later..

Hej på er igen!
 
Jag vet att många av er har fått vänta med ett inlägg på denna blogg. Det har som stått tyst i mer än två veckor i väntan på att den sista luckan på julkalendern ska öppnas och även ett inlägg som fortsättning. 
Saken har varit den att jag hade idé torka om vad jag skulle lägga upp på den sista luckan. Funderade på att göra en mysig julfilm med hubbe, snön och annat. Tyvärr slutade det med att det blev för mörkt ute, hubbe var inte på humör och min kamera alldeles för skakig när jag höll i den. 
 
Men jag kommer som sagt att lägga upp sista luckan, förhoppningsvis i natt också, så jag har uppföljt den :) (UPPDATE: Sista luckan är nu uppe, som lovat, så ta er en titt om ni vill!)
Angånde varför jag inte har uppdaterat om mitt vardagliga liv är för att många av mina läsare var uppe i norrland med mig. Det blev som att allt folk ville veta om mitt liv visste de redan.. och ja, sedan är det också för att jag blir lat över att blogga eftersom umgås med nära och kära kommer alltid först.
 
 
Så då vet ni det.. Ligger och hostar och snorar i sängen i hoppet på att jag ska bli frisk snart. John har varit så söt att han har sett till att jag ligger varmt och får i mig mat med té.
Här kan ni se en bild på dagens lunch som var mycket uppskattad; rökt lax, dill, rödlök, potatissallad, mozzarella med tomat, bröd med SMÖR (läste du det mamma, riktigt smör! Men den osaltade varianten förståss) och en muffins för att avsluta det hela!