Sick

Jag orkar verkligen inte ha en förskylning just nu. Det enda man känner sig är att man är allmänt trött och seg. Jag försökte att gå ut under gårdagen för att få lite frisk luft men det slutade bara med att jag kände mig snurrig och väldigt svettig.
 
Till den positiva sidan då: Biljetten hem under jul är äntligen bokad! Så jag kommer den 19:de december och stannar till den 7:de januari! Längtar!
 
(A picture from yesterday)
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Getting a cold

Detta regniga väder håller på att göra mig snart tokig. Ena stunden regnar det och i nästa stund kommer solen fram. Vill så gärna gå på en foto-promenad när det blir finare väder!
Tror att förskylningen börjar komma ikapp mig, så många gånger som man har frysigt under dagarna..
 
Bjuder på två bilder när jag provar på kläder i en märkesbutik (från marknaden i från förra helgen). Riktigt snygga kläder, blev väldigt kär i "västen" faktiskt (men inte så mycket i priset...)

 
Meow meow :3
/ Rebecca

Bag

God morgon!
 
Sitter nu och funderar på vad jag ska göra av med min dag. Ska man ut och promenera/springa måntro? Risken är väl att det kan börja regna eftersom det är höst här just nu.. :( Nåja, vi får se vad händer.
 
Glömde såklart också att visa er väskan som jag köpte när vi var på marknaden nära Johns mormor. Det som är speciellt med den här marknaden är att de säljer alla märkes kläder och accessoarer med minst 30% avdrag. Roligt för dem som vill köpa märkes kläder men kanske för lite mer av ett rimligt pris!
 
Kipling ("monkey brand")
 
Meow meow :3
/ Rebecca

A day at the farm

God afton!
 
Har glömt bort att berätta att under förra helgen var vi och häslade på Johns mormor i Maasmechelen. Det ligger lite mer åt de nordöstra hållet; nära Tyskland och Holland. I varje fall så bor hon lite mer ute på landet. Det finns en stor majsåker alldeles brevid hennes gård, betande kor längre bort och även lite höns hos grannen.
Det var nästan som att komma hem, inte riktigt eftersom hennes gård är liten och hon bor lika "trångt" som i ett villakvarter, men ändå.
 
Börjar sakna sverige och livet där hemma igen. Svensk mat, svensk kultur, svenska människor, svenskt språk.. ja allt.
Men det blir till att boka hemresa snart igen under julen! Då blir det att frossa i sig allt man har saknat!
 
Nu bildbomb!
 

 

 
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Movie time!

Hej på er!
 
Nu har jag suttit och fixat ihop en litet clip sen när vi var i Leuven och spelade arcade spel från förra veckan! Så det man gör är att man stoppar in mynt för de sedan ska trycka ut plast-brickorna som räknas som poäng. Efter det får man räkna ihop poängen för att sedan få ett pris!
 
Filmningen är tyvärr lite kass, men jag kände bara för att göra något nytt i den här bloggen :)
 
 
 
 This is my/our price!
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Sorry

Midnatts inlägg!
 
Ursäkta att jag har varit lite lat på senaste med bloggandet. Det är så mycket i mitt huvud just nu, men ändå ingenting. Försöker konstant komma på vad jag kan hitta på att göra under dagarna och som är dessutom så billigt som möjligt. Det är svårt.. det här med ekonomi är inte lätt med vad man ska spendera på och inte. Jag har bara så tur med att jag får leva gratis här.
 
Under våran tristess cyklade vi till ett ridstall. Åh, vad jag kan sakna att rida igen.. Eller bara det där med att ta hand om en häst. Bara så jag har någonting att göra :s
 
 Riding school
 
Meow meow :3
/ Rebecca

New mobile number!

Goede morgen! (God morgon)
 
Nu är det fixat! Jag har ett nytt abbonemang som gör att jag kan ringa och sms:a "billigt" i europa. Det fick lov att bli ett refill kort eftersom jag inte har någon bank här i belgien. Suck, det typiska var att jag måste skaffa ett nytt bankkort också, för mitt egna har slutat fungera! Har tänkt försöka ta ut pengar igen idag, men om det inte funkar får jag eventuellt ringa till sparbanken i sverige och höra vad de säger.
 
Så mitt nya nummer är: +32 474 28 29 95
 
 
 
PS. Vet tyvärr inte hur mycket det kostar för er i sverige att ringa/sms:a till mig dock. Annars finns ju alltid skype om ni vill göra det :)
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Leuven

Åh, vilken härlig dag. Inte på grund av vädret utan att jag har haft dagen fullspäckad med aktiviteter! Ca. 1 timmes cykeltur, skola, fixat lite ärenden i Leuven, ätit god mat och även lite arcade-spel!
 
Pasta with curry, bacon and mushrooms. Yummy!
"Oliebollen" (Dutch speciality)
 

Meow meow :3
/ Rebecca

Here we go again

Imorgon var det skola igen som vanligt, men den här gången har jag tänkt att jag ska börja cykla dit (fram tills snön faller). Ca 30min tar det att cykla upp och ner för kullarna till skolan. Kan inte förstå varför jag bestämde mig för att göra det. När jag testade det idag, var jag kanska så härligt svettig + att det tar lite längre tid (enligt min åsikt, haha). Nåja, jag får en härlig motion. Det kan ju inte göra något fel ;)
Däremot känner jag att jag inte har något att göra under dagarna mer än att gå till skolan 2 dagar i veckan för 3 timmar/gång.
Någon som har ett tips om vad jag kan sysselsätta mig själv under dagarna? :P
 
Ska också försöka fixa nytt mobil abbonemang så jag även kan ha ett nummer jag kan ringa utomlands = hem.
 
Got to keep on going and not let the past stop me
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Why?

Jag vet inte vad som hände nu i kväll. Det känns som att det har blivit alldeles för mycket missförstånd i detta hus. Kanske blir så att jag och John måste flytta till en lägenhet? Och även att jag måste hitta ett deltids jobb? Ja, jag vet inte.
 
Det blev ett konstigt inlägg det här, men jag kände bara för att göra en liten uppdate. Berättar kanske mer sen när jag vet vad som kommer att hända i framtiden..
 
Sunset in Knokke (the beach)
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Dutch

Ugh.. Jag känner mig så sjukt trött. 4 ½ timmar har vi suttit på tåg och bussar påväg hem. Sen efter vi har fått i oss lite mat där på kvällen har jag suttit och pluggat. Helt sjukt vad svårt det kan vara med att lära sig ett nytt språk! Speciellt hur man utalar "r" i holländskan. Jag får bara inte till det.
Nåja det är dags för mig att skynda mig i säng. Skola imorgon!
 


Meow meow :3
/ Rebecca

Homesick

Från och med idag är det en vecka sen jag åkte ifrån Sverige. Tiden har gått ovanligt långsamt må jag säga. Det fick mig faktiskt att ha lite hemlängtan. Eller kanske mer längtan efter familj/släkt och vänner. Blir ju bara i princip att jag är med John och inte pratar/umgås så mycket med andra. Jag börjar inse att det är nu min utmaning börjar.. Det nya livet i Belgien.
 
Imorgon bär det av till stranden för att bo i en lägenhet under helgen, så det blir ingen uppdatering förrän på måndag eftersom det inte finns något internet.
 
My beloved Hubbe
 
PS. Vet inte om ni har sett det, men alla kommentarer ni skriver svarar jag också på :) Så om ni undrar något är det bara att fråga!
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Previously in life

Tänkte göra ett snabbt inlägg bara om sushi placet vi var på för två dagar sedan. Hade tänkt lägga upp det samma kväll, men det blev så sent och sedan nästa dag fick jag reda på att jag skulle till skolan!
 
I varje fall har jag tagit reda på vad restaurangen heter; Ninja house, som jag kan varmt rekommendera för dom som gillar sushi. För dom som vill göra som vi gjorde (äta hur mycket man vill för 16 €) får ett papper där man kryssar i vad man vill ha. Man får högst beställa 5 gånger/omgångar. Men tro mig första omgången var egentligen nog bra om man beställer mycket som vi hade gjort. Tog dock en omgång till för att det är så himla gott! ^^
 





 
Meow meow :3
/ Rebecca

Hey, guess what?

Det blir ett sent inlägg idag. Fick reda på en sak som gjorde att jag kom i en ren chock så jag inte har kunnat skriva. Kan ni gissa vad det är? Jo, jag ska börja skolan för holländska imorgon! Tro mig jag är lika förvånade som ni är! Som sagt jag och John gick till stället där man anmäler sig och skriver in sig. Jag fick göra ett litet logik test med symboler (varför vet jag inte). Sedan så fick jag reda på att jag börjar.. IMORGON!
 
Jag kan fortfarande inte förstå det.. Kommer att läsa två gånger i veckan, varje tisdag och torsdag fram till slutet av januari då jag ska ha ett test. Så nu börjar allvaret..
 
The proof
 
Meow meow :3
/ Rebecca

We meet again Sushi

God förmiddag säger vi från regniga Bryssel!
 
 
Vi ska strax iväg för att äta Sushi med några vänner. Åh, vad jag har längtat! Sushi är något som har blivit min stora favorit på senaste. Innan som barn gillade jag det inte alls, var väl kanske kräsen? I alla fall, på den här restaurangem så kan man äta hur mycket man vill och vad man vill för 16 €! Men om man lämnar så måste man betala extra, för de gillar inte att slänga bort mat. Ganska smart tycket jag. :)
 
Bjuder på min och John's smörgåstårta vi gjorde i somras! Buhu.. saknar verkligen svensk mat.
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

BBQ

Jag kan verkligen inte sluta tänka på det vi åt igår. Tigerräkor (de var iaf den största räkan), potatis och fläskfile grillat utomhus. Tänk att även fast vi har alla dessa maskiner i köket där vi inprincip kan göra detsamma så är det ändå något speciellt med att göra det på en grill!
 
                            Champagne                                          (And no, this not smoking)
 
Meow meow :3
/ Rebecca

To the park!

Äntligen får jag njuta av lite sommarvärme här i belgien! (Har ju knappt varit någon sommar i norrland). Så just därför gick jag och John ut på en promenad i parken igår. Åh, vad härligt det var! Bilderna får som vanligt stå för resten ;)
 
The gate to the park
Used to be an abandon house, however now it is a pub.


Meow meow :3
/ Rebecca

Tick tock tick tock..

Tiden tickar fort nu. Ska strax börja tvätta så jag har det klart när jag ska börja packa. "Midnattspackning" kommer det säkert att bli. Är så dålig det här med att packa i tid! Kanske är det för jag inte vill. Packa upp och packa ned är det bland värsta jag vet. Säga hejdå är också det..
 
Var förbi farmor igår efter jag hade varit i stan för några ärenden. Fem timmar var jag där - och vi bara pratade. Fick mig att inse ännu mer att jag åker snart.
Det verkar som att många tycker att det är tråkigt att jag ska åka, som jag aldrig har egentligen trott. Jag får nästan ett dåligt samvete, men det gör mig ändå så glad.
Måste få tacka alla som bryr sig och uppskattar mig. Det har gjort att jag har fått ha ett leende på läpparna de senaste veckorna.
 
Men nej, nu måsta jag se till att få någonting gjort idag. Ska försöka uppdatera så mycket som jag kan när jag åker bort till belgien imorgon (och kanske lite mer vardag istället för tankar ^^)
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Learn to love yourself

Länge har jag brottats med en fråga; att lära sig älska sig själv. Jag har många gånger jämfört mig själv med andra och sett mig själv som väldigt annorlunda.
Pratade om detta med en gammal vän för två dagar sen och hon sa att det är viktigt att bli bästa vän med en själv. Man ska alltid kunna gå tillbaka till en själv och för att ge dom rätta svaren och som även stöttar upp en när det är svåra tider. Jag har aldrig tänkt så förut. Det fick mig att tänka om lite.. inse att jag är jag. Jag är unik på mitt sätt. Det var väl det som var meningen skulle jag tro; att vi alla skulle vara olika, fast ändå lika.
 
Jag tror att jag håller på att virra bort mig i tanken lite väl långt, men jag hoppas att ni förstår på ett ungefär ;)
 
Hubbe and John <3
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Quote #5

Meow meow :3
/ Rebecca