Gangnam style!

Tidigare idag så försökte jag lära mig hur man dansar till Gangnam style. Sedan ringde mamma och jag var nästan anfådd när jag svarade i telefonen, haha!
 
Hittade dock hela versionen i ett annat klipp som jag tänkte försöka lära mig nu!
 
 
Har tidigare försökt mig på att lära mig Party rock anthem (..everyday I am shuffeling) med LMFAO, men det är ganska svårt. Så den här kanske är enklare? ;)
 

Running

Hej på er i kvällsmörkret!
 
Det märks att det håller på att bli mörkare mycket snabbare nu. Jag tror att om ca 15min kommer det vara helt kolsvart här, me don't like. Är så avis på de som har snö hos sig nu, det ljusar iaf upp lite grann.
 
I varje fall har jag ganska nyligen varit ute för en liten joggingtur! Det var härligt må jag säga, men jag har inte den bästa kondisen dock eller den bästa kroppen. Med det menar jag att jag lätt får ont i foten när jag far ut och springer eller att jag får mjälthugg. Jaja, jag får försöka vidare annars får jag motionera på ett annat vis. Är så skönt att bli trött på detta viset, det gör en förtjänt att få vila senare :)
 
 

A few thousand pictures later..

Is it done yet?
 
Äntligen är jag klar med att sortera mina gamla bilder! Ni kanske kommer ihåg från ett blogginlägg innan då jag berättade att jag hade över 5000 bilder att sortera? Nu är det i alla fall klart! 2860 bilder är bortagna och 10,6 GB mindre!
 

It's getting cold

Och så då var det vintertid! Det märks här borta i bryssel kan jag säga. Det är väldigt kallt under nätterna och även under dagen, dock har ingen snö kommit än på tanke så mycket som det brukar regna här. Nåja.
Lov har jag också nu dessutom. Vad ska jag nu hitta på?
 

Grumpy cat videos

God eftermiddag!
 
Tittade på denna kattvideo på morgonen som gjorde min dag, haha! Den är så otroligt butter så man måste skratta!
 
 
Åh vad sugen man är på att ha ett husdjur. Jag vill ha något jag kan ta hand om, leka med, skämma bort med, gosa med, etc. Jag menar ett husdjur är oftast alltid glad att se en och är på bra humör, vilket gör att man blir också på bra humör.
Jag har ändå inget bättre för mig och inte heller skaffat några nära kontakter ännu, så varför inte?
Men jag måste nog flytta härifrån först i sådana fall ;) Får snart träffa Hubbe igen.. så jag får väl hålla ut!

Got my results from the test!

Idag så fick jag tillbaka mitt skriftliga test på holländskan som vi gjorde i tisdags! Jag blev faktiskt rätt nöjd med mitt resultat. Lite slarvfel blev det tyvärr ändå även fast jag satt där i 2 timmar. Ska försöka att göra mitt resultat ännu bättre nästa gång (och kanske också vara lite mindre nervös)!
 
Jag verkar iaf vara den som är bäst i klassen när det kommer till det muntliga :) Skriftliga får jag som sagt träna på! (Ps. Beskrivning finns lite längre ner)
 
The oral points
 
Beskrivning bild 1:
 
Punten schrijftelijk = Skriftligt
Punten mondeling = Muntligt
Totaal = Totalt
 
Beskrivning bild 2:
 
IN HOUD (Innehåll) | Opracht volbracht (Uppraget slutfört)
TAALGEBRUIK (Talförmåga) | Communicatie/Begrip (Kommunikation/Förståelse)
                                          | Woordenschat/Uitdrukkingen (Ordförråd/Uttryck)
                                          | Grammatica (Grammatik)
UITDRUKKINGSWIJZE (Uttrycks metod) | Vlotheld ("Snabbhet")
                                                            | Uitspraak (Uttalande)
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Atumn

Hej på er i vinter/höst- kylan
 
Nu har det verkligen blivigt höst i Bryssel. Löv faller, vinden är svalare och frost börjar snart synas på marken på morgonen. Jag kan säga att hösten här är lika vacker som våren i skåne! Hösten här är inte brun och grå (som den är i norrland) utan den är mer gul, grön, röd, orange och brun. Alltså lite mer varmare och roliga färger!
 
Det går inte riktigt att beskriva när man går på en promenad i parken med löven som faller, fåglarna som kvittrar och människor som traskar på med varmare kläder. Det är som en scen från en disneyfilm!
 

Bridget Jones's diary. Autumn is really a perfect time for reading!

Meow meow :3
/ Rebecca

Alot of thoughts (= text)

Hallå där.
 
Det är varmt idag, lite kvalmigt kan man säga. Funderar på att gå ut eftersom vissa säger att det är den sista dagen då det kommer att vara varmt. Vi kanske också får snö snart, när de kalla vindarna från norr kommer ner hit? Kanske blir det så att jag måste ta bussen istället för att cykla till skolan om det nu blir frost och halt? Gjorde mitt första skriv-prov idag. Hoppas verkligen att det gick bra, kommer nämligen att få reda på det på torsdag.
 
Jag måste få säga att jag saknar mina nära och kära hemma i Sverige. Det är så tomt här, så fruktansvärt tomt. Ibland får det en att känna sig som att man är den enda som inte har något roligt att berätta om vad man har gjort under dagen. I varje fall inget som är intressant..
 
Jag vill vara stark och klara igenom ett år här i Bryssel, precis som jag hade tänkt, men ibland orkar jag inte och tårar bara rinner ner. Jag vill verkligen inte ge upp, jag vet bara inte hur jag ska göra för att klara av det. Jag menar, på något vis klarade jag av det förra året i Landskrona.. jag blev t.o.m dumpad av mitt ex som är ännu värre än hur det är nu.
 
 
Här är en bild som jag har suttit och lekt lite i Photoshop CS6. Har nyligen börjat pillrat lite i programmet, och känner att det är sjukt roligt! Måste skaffa Photoshop "på riktigt" (har bara en trial just nu), och även nya objektiv och stativ till kameran så man kan börja ta lite fler roliga bilder.
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Quote #6

PS. Tack för alla söta kommentarer och uppmuntran! Det behöver jag verkligen! Längtar tills jag träffar er alla igen <3
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Life is not easy

Hej.
 
Som vissa av er vet så har jag det ganska tufft just nu. Jag har inget att göra på dagarna och jag träffar inga nya männsikor. Jag känner mig fångad i ett hus där jag inte kan få vara mig själv så jag mår bra och får vara bekväm.
Allt jag försöker göra är att hålla huvudet högt så jag inte drunknar med mina problem/motgångar och tankar. Om jag kunde så skulle jag: flytta härifrån, skaffa ett jobb och skaffa en hobby. Jag vet att det här är inte omöjligt om jag inte gör det omöjligt. Det är bara så svårt, speciellt när man inte har det självfötroendet att man kan klara det, eller när man tar in dåliga kommentarer från andra människor och låter de bra komentarerna bara rinna av. Jag bara måste försöka vända på det här. Jag behöver bara lite hjälp..
 
Show me the light in my life again
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Dutch is hard

Grammatik, det är nog det tråkigaste man kan lära sig men samtidigt det viktigaste som man behöver veta. Svenska kan jag nästan tycka är nog svårt, ibland vet jag knappt vad ett substantiv eller ett verb är..
När det kommer till holländska är det ibland väldigt krångligt. Vissa gånger finns det ingen direkt "lag" på när vissa ord ska användas. T.ex - De tafel (Bordet) Het Meisje (Flickan). "De" och "Het" är bara något man måste lära sig. Samma sak i svenskan med t.ex ett och en (Ett bord, en stol)
 
Just nu försöker jag lära jag mig "Geen" och "Niet" (="inga" ioch "inte"). Meeeeeen, det är en annan historia! ;) Undrar just om ni kunde förstå vad jag försökte förklara innan?
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

More belgium food

Haha känns som att jag fortsätter med detta "mat-tema". Pluggar nämligen ganska mycket med min holländska just nu :) I varje fall, vad jag tänkte visa idag är: Poffertjes. Det är som en blandning av plättar och american pancakes men just de här äter man med smör och florsocker!
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Dutch "cookie"

Nu tänkte jag visa er något som är ganska holländskt men som även äts här i belgien. Det är Caramel wafers! Om man ska beskriva smaken så är det väldigt sött, halvsegt och karamell aktigt. Jag skulle vilja säga att det skulle passa väldigt bra till kaffet eller teét!
 
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

I like days like yesterday

Good afternoon!
 
Det blev en sen dag igår så jag blev alldeles för trött för att skriva ett inlägg. I varje fall så mötte jag och John upp två nära vänner till oss för att återigen äta sushi! På senaste har jag blivit någon sorts av sushi fantast, haha ;) Men jag tror nästan att efter den här gången vill jag nog inte äta sushi på ett tag.. vi beställde nämligen 5 gånger! Hjälp vad mätt jag var efter det..
 
This was not as bad as i thought it would be. Try it out!
The proof
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Depressing

Jag känner jag måste be om ursäkt att bloggningen har varit lite ostabil på senaste. Jag testade att blogga på min mobil med "Wordpress" men tydligen så publicerades de aldrig..
 
Vad kan man berätta nu då? Jo, nu på senaste har jag haft stressmage/uppblåst mage. Så jag har haft problem med att sova nu på senaste. Vad som är lite frustrerade är att idag är det våran 1 års dag, men pga mig så har vi fått stanna hemma.. Planen var att vi skulle fara in till Leuven för att äta en god lunch och att jag kunde köpa mig något par byxor.
 
Just nu känns det nog tungt att jag inte har något att stimulera mina dagar med. Jag har inget jobb och ingen kurs som jag kan ta eftersom jag inte har några pengar. Språket kan jag självklart inte heller ännu vilket försvårar det ännu mer. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga, eftersom mitt självförtroende är inte så bra som det skulle vara.. Om jag hade ett bättre självförtroende skulle jag säkert fixat något vid det här lagret.
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Just my luck

Hej på er!
 
Idag har jag lyckats skrapa upp mitt knä som även ledde till ett hål i byxan när jag cyklade hem. Så typiskt.. Därmed har jag bara 1 byxa som jag kan använda! Jag måste fara och shoppa kläder!
 
Nog om det, tänkte visa ett roligt klipp från en engelsman som förklarar/visar hur vi svenskar beter en vanlig dag i sverige! Det är på engelska, men jag kan tycka att det är ganska lättförståerligt :)
 
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Attention

Jag tänkte bara lägga en påminnelse om vilket mobilnummer jag använder just nu. Det är det belgiska numret jag använder: alltså +32 474 28 29 95
 
Tänkte fråga en annan sak också.. Är det något speciellt ni skulle vilja att jag bloggade om? Typ mer eller mindre? Ni får gärna skriva i kommentarsfältet om era åsikter! :)
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Too many pictures

Hej igen!
 
Sitter och sorterar alla mina "miljarders" bilder. Helt sjukt vad mycket kort jag tar och så mycket som är orensat! Det är över ett halvår gammalt!
 
Men jag måste försöka sortera det klart nu. Båda mina hårddiskar på datorn är så fulla :s
 
5438 pictures to go, oooh dear
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Standstill

Vilken helg det har varit. Det har hänt både det ena och det andra som är mindre roligt. Därför har energin för att blogga inte funnits där. Så vad jag måste göra nu är att jag måste samla ihop mig och försöka igen.
 
Ungefär som svanen på denna bild känner jag mig just nu. Jag har viljan att vilja komma iväg ("med att flaxa med vingarna"), men på något vis räcker det inte. Jag måste lära mig att springa på vattnet och flyga samtidigt, precis som svanarna, för att komma mig någonstans på min resa.
(Vad jag försöker säga med detta är att det är jobbigt när man varken har ekonomin eller språket när man bor här. Det är svårt att ta sig någonstans med det - söka jobb, kurser, prata med människor och annat. Vilket gör mig lätt rastlös.)
 
 
Är inte förtjust i tröga starter, jag tycker att jag har dem lite för ofta. (Uppdaterar mer sen idag. Kände att detta inlägg var lite för tråkigt att läsa ;)
 
Meow meow :3
/ Rebecca
 

Dutch books

God eftermiddag!
 
Nu på morgonen när jag vaknade såg jag att John hade lämnat något på sängen. Vid en närmare titt såg jag att han hade lämnat några barnböcker (fick en "kalle anka" bok också) på holländska som han hade när han var liten. Som ni vet så tycker jag att 6 timmar i veckan med holländksa är ingenting, men med de här böckerna kanske jag får lära mig lite med att bygga upp meningar! :)
 
Så nu har jag något roligt att läsa under dagarna i varje fall!
 
(Got a cute letter with the books too!)
 
Nä nu måste jag ta i tag med städningen!
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Instead of a cinnamon roll

Idag fick jag äntligen prata med min syster! Längesen sen sist, men åh vad man har längtat. :) Jag hör mig inte av mig så mycket till sverige känns det som.. Jag förstår inte varför jag sätter mina "uttråkade timmar" på att höra av mig till mina nära och kära istället? Ska försöka att ändra på det!
 
I varje fall så bestod en utav våra diskussioner av att det är kanelbullens dag idag! Åh, vad jag saknar svensk mat.. Jag och John for till en mack där jag fick nöja mig med en donut iställer för en kanelbulle. Ow well..
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

I'm lost

Hej på er!
 
Sorry, det är lite idétorka just nu här på bloggen. Det händer tyvärr inte så mycket under min vardag. Lite tråkigt kan jag själv tycka. Försöker verkligen komma på vad man kan göra under dagarna. Men men, det återkommer väl får vi hoppas!
 
Ungefär såhär känner jag mig just nu: (bild sen förra året i Landskrona)
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca

Back pain

God afton!
 
Gaah, det ska nu då hända det ena och de andra. Innan har jag minsann fått stå ut med förskylning men nu har jag ont i ryggen också. Trodde där ett tag att det var ryggskott, men jag gissar på att sängen jag sover i är för hård. Konstigt bara att jag reagerar på det nu och inte för tre veckor sen?
 
Ungefär som att jag har fått ens igelkotts piggar i min rygg! Haha. :)
 
(Picture from the summer, pay attention to the nails)

Meow meow :3
/ Rebecca

Too many thoughts

Som vanligt när inte ett blogginlägg har dykt upp betyder det att jag tänker på för mycket. Jag måste göra något åt det, men jag vet bara inte hur.
 
Några av mina tankar har gått till att jag ska försöka att fixa en egen bloggdesign! Jag har ingen aning hur, men jag får väl ta reda på det i sinom tid. :)
 
Kanske uppdaterar senare idag!
 
 
Meow meow :3
/ Rebecca