New stuff!

Hejsan!
 
Igår kväll blev jag överrumplad med grejer från Johns syster som hon inte använder längre. Hon hade tänkt slänga bort allt om inte jag ville ha dom, så jag tackade vänligt och tog emot det mesta hon hade.
 
Jag blir alltid så rörd över hur bortskämd jag blir när jag bor här..  Men jag är tacksam för att de visar att de accepterar mig på något vis, när det inte gör det med ord. ♥
 
 
 
 
Känns så konstigt hur jag startade med några få sockar och accesoarer och så helt plötsligt har jag hur mycket som helst! 

Home alone - Part 5, Sushi

Här kommer den sista delen av våran vecka ensamma. Vi bestämde oss för att göra sushi, när vi ändå är så stora sushiälskare ^^
Att göra sushi är faktiskt inte så svårt, utan mer kladdigt och grisigt. Det gäller att ha våta händer när man arbetar med riset annars kommer det aldrig att komma av!
 
Sticky rice
 
Nori - seagrass
 
Rolling it together was also a hard part
 
This is some of the ingrediens we used
 
 
 
 
 
 
Desert!
 
Resultatet blev bra för att vara första gången! Men laxen föll i sönder och smakade konstigt, med andra ord så tror jag inte laxen var särskilt bra. Nåja, vi överlevde i alla fall! Ska definitivt göra det igen någon dag!
 

Home alone - Part 4, Lazy days & food

Såklart hade vi dom här dagarna vi verkligen inte gjorde någonting, men ändå njöt av det till fullo! Så här är en lista på vad vi kunde göra:
 
Number 1
 
 
 
Number 1: Ah, ett varmt bubbelbad med ett avsnitt av någon serie, det är avkoppling!
 
 
Number 2
 
Number 2: Det ni ser på bilden är inte matpaj som vi svenskar kallar det, utan en quiche. Quice är egentligen det franska ordet för "matpaj" men skillnaden i innehållet är att den innehåller bacon istället för skinka som vi har. 
 
Tyvärr så är den här inte hemmagjord utan köpt som ni ser. Lustigt det där med hur "lata" belgar kan vara när det kommer till vissa delar av matlagning.
 
Number 3
 
Number 3: Jag blir alltid så glad för varenda gång jag får belgiska våfflor. Den uppfyller min söta standard när det kommer till "söta snacks". Det är så få efterrätter som är söta här i Belgien nämligen - så det blir att vänta tills man kommer till Sverige igen!
 
Number 4
 
Number 4: Till vissa har jag sagt att jag skulle vilja prova att gå till en pub för att dricka en belgisk öl, bara för steriotypiskt skull. Efter en klunk av Duvel (belgisk öl) grimaserade jag stort och ställde undan glaset. Vin de första gångerna var inte så "äckligt" utan bara lite konstigt, men öl är verkligen omöjligt att få ner.
 
Tur att det fanns chokladmjölk i närheten som jag spritsa på lite grädde och chokladströssel. Mmm...
 
Number 5
 
 
 
Number 5: Äntligen blev det av med simningen som jag ville! Poolen hade stått orörd hela vintern och jag förstår inte varför jag inte ville simma innan? Nåväl, det var bland det bästa jag gjorde den veckan kan jag gott säga!
 
Number 6
 
 
Number 6: Studentfood indeed.. Nä men, vi hade våra roliga stunder i köket och exprimenterade lite med maten då och då. Den här gången använde vi färdig pizzadeg (inkl. tomatsås såklart) och gjorde varsin pizza.
Pizzorna var egentligen inte så stora, som en vanlig pizza fast tjockare, men herregud vad mycket ost vi satte på. Det blev mer ost med pizza än pizza med ost.
 
Första pizzan (Johns pizza) innehöll: Tomatsås, skinka, mozzarella, parmesanost, gruyereost oregano & rödlök.
Andra pizzan (min pizza) innehöll: Tomatsås, skinka, mozzarella, parmesanost, gruyeost, oregano, ananas & pesto.
 

Home alone - Part 3, Sasha & Jake again

Under veckan som gick var vi för det mesta med Jake & Sasha eftersom det är mycket roligare att umgås med varandra än att vara själv. Jag har inte tagit bilder på allt vi exakt gjorde, utan bara de "ovanliga" aktiveteterna som vi inte gör så ofta!
 
Below: Den här gången gick vi faktiskt till en ny restaurang, och inte till Ninja house som vi alltid gör ;) Det blev en buffé med asiatisk mat, (ni som har varit på Kinamuren i Stockholm vet precis hur det är - alltså bufférna är ganska så likadana).
 
 
 
It's impossible for us not to eat on a restaurant without sushi ;)
 
 
 
 
 
Below: Dagen avslutade med bowling i en liten och gammal bowlinghall. Lät lite pessimistiskt, men det var väldigt många gamla människor som bowlade där just då (och även studenter/ungdomar eftersom de har låg inkomst!)
 
 
 
 

Home alone - Part 2, Visiting dad at Thon Hotel EU

Inside Thon hotel
 
Som tur hittade jag och John till hotellet även fast det var lite knepigt i början. Vädret var inte direkt så behagligt vid den här årstiden då det är blåsigt och regnigt. När vi kom in i Thon Hotel EU var det första intrycket att det var modernt och väldigt grönt - Green room var min första tanke faktiskt, haha.
 
Men ja, egentligen var det roligare att träffa pappa än att se det nybyggda hotellet. :)
 
 
 
 
 
Som jag sa tidigare så var det egentligen inga större problem med att ta sig till Bryssel. Vårat problem kom istället när vi var påväg hem.
Ungefär när vi hade kommit halvvägs med spårvagnen slutade den helt plötsligt att fungera. Klockan var ungefär 22.00, det var mörkt och det hade börjat snöa utanför. Chaffören försökte "starta om" vagnen genom att slå av den för att sedan slå på den igen. Om ni bara visste hur tyst det blev där inne när han slog av den.. vi var 4 st totalt inkl. chaffören och jag trodde där ett tag att jag var med i en skräckfilm. Vi kunde inte heller gå hem eftersom det är en lång väg genom den mörka skogen som inte är så säkert att gå mitt i natten. 
 
Som tur var kom det män som visste hur man kunde fixa det och vi fick därefter också byta spårvagn så vi tillslut fick komma hem. När vi kom på den nya spårvagnen blev jag och John väldigt fnissiga eftersom vi var så nervösa över vad som pågick. "If life was easy, where would all the adventures be?"
 
 
 
"Defrosted snow" - Walking home in a mild snowstorm is not fun..
 

Home alone - Part 1, Sasha & Jake

Hej!
 
Kommer ni ihåg att jag lovade visa bilder under den veckan jag och John var helt ensamma? Det är nästan 1 ½ månad sen nu, men jag tänkte ändå visa lite bilder för er som är intresserade på vad vi gjorde!
 
Notice: Det är många bilder tagna under den veckan så jag kommer att dela upp den i delar, så nu får ni se en del utav veckan vi var ensamma :)
 
 
 
Pictures above: Här har vi typ världens mysigaste och socialaste djur. Vi är hemma hos Jake för en snabbt träff med hundarna och även katterna. Där hade de också en ny familjemedlem; Nanuk (hunden/valpen på den översta bilden) som är precis som en liten björnunge - fluffig och stor. 
Varje gång jag är där vill jag ha en egen hund eller bara allmänt ha ett husdjur!
 
Pictures below: Snacks och kortspel står på bordet och många skratt framstår! Vi trivs så bra som en grupp.
 
 
 
 
 
Below: Även fast jag är nästan emot McDonald's so var det faktiskt gott för den här gången. Hamburgerrestaurangen var trevligt dekorerad och även sättet att beställa hamburgare på var snabbt och smidigt! 
 
 
 
 
Below: Slutligen kommer det bilder på oss i gänget (förutom mig då). Vi är hos Sasha och hänger med hennes hund Lotte. 
 
 

Beautiful cake

 
Hey!
 
Visst ser tårtan helt underbar ut! Den här kom städerskan med på morgonen eftersom det är idag Johns mamma fyller år (förra helgen var bara en fest för familjen) och tro det eller ej, det är även hon som har gjort den! Tänk vad många timmar hon har stått och gjort den här snygga tårtan, med alla rosor, fyllning osv. "Dropparna" som är på rosorna är inte vatten, utan stelnat sockervatten (eller något i den stilen)!
 
 
 
 
Conclusion: Även fast tårtan var väldigt snygg så drar smaken ner betyget lite. Den är tyvärr inte så söt som en tårta ska vara, men den är ändå godtjänt för att ätas! För er som undrar så är det en choklasmousse med en smaklös gul kräm med eftersmak av alkohol och "fruktigt". Låter nästan äckligt, men det är mer bara smaklöst.
 
Betyg: 3,5/5

Trapped in a snowstorm

Hej!
 
Ungefär 7.00 på morgonen kom John och sa att jag borde stanna hemma idag. Jag tittade konstigt på honom och han fortsatte och sa: "it's a huge snowstorm out there. I don't think there is any point you going to school since the buses are delayed with 1 hour + 1500km of traffic". 
Så här sitter jag nu.. tittar ut genom fönstret lite då och då och funderar hur det kunde komma 1 dm snö bara över en natt!
 
This is how windy it was when I looked out the window
 
 

Silly spring-weather

Hellu!
 
Just då man trodde att våren var på väg kom det ett snöoväder mitt i allt vårblommande (typiskt för mars månad). Fast det går inte att undgå att jag tycker det är lite roligt att snön har kommit tillbaka, det blir så ljust och vackert! Jag är ju trots allt en norrlänning som är uppväxt med snö som varar i ett halvår! ;)
 
 
 
 
 
I know this picture doesn't fit in the "anonymous theme", but i thought it was kind of cute. :3
 

Quote #11

 

Birthday

Hej hej!
 
Strax kommer främmande över för att fira Johns mamma eftersom hennes födelsedag är nu på torsdag.
Just därför hinner jag inte skriva så mycket utan kommer bara snabbt visa några få bilder.
 
"Designed" it a bit. What do you think? :)
 
 
How I look for tonight, with my blue nails.. hehe.
 

Amazing shadow story

Som sagt är många utav videosarna som jag lägger upp här har ni säkert redan sett, men det kan väl alltid vara kul att bli påmind om det ibland :)
 
För er som inte har sett den tycker jag ska ta sig en minut eller så för att kolla igenom hela videon. Kan själv inte beskriva det så mycket mer än att de här människorna har skicklighet i vad de gör!
 
 

Let's run together

Hej igen!
 
John var lite söt igår när jag förklarade för honom att jag är så besviken över mig själv när det kommer till att motionera. Han sa att vi båda kunde försöka gå ut och jogga/promenera några gånger i veckan, vilket skulle göra gott för oss båda. Det gjorde mig väldigt glad även fast jag vet innerst inne att vi inte kommer att göra det så många gånger som vi hade tänkt oss, haha. ;)
 
Fast man vet ju aldrig? Får hoppas på det bästa i alla fall, för imorgon blir det i alla fall en promenad!
 
Finally the sun is shining and 15 °C in the air.
 

Inspiration and Motivation

Hejsan!
 
Ibland känns det som min motivation vill aldrig komma vad gäller bloggen, fotografering, träning etc. Jag är glad nog att jag kan göra klart mina uppgifter till holländskan. Det är många gånger jag vill göra mer men det blir aldrig av.
 
Jag funderat på vad det beror på och kom fram till några punkter;
 
• för höga krav?
• glömma problem eller situationer?
• för lite tid och ork nu när jag går i skolan?
• längtan till att träffa min familj så tiden kan gå snabbare?
 
Jag förstår bara inte hur jag kunde "tappa" den. För några veckor var jag aktiv med alla tre delarna som jag har nämnt ovanför men nu är det borta. Synd bara att det inte fanns en knapp man kunde trycka på så det kom tillbaka! =)
 
Motivation & inspiration, come back..
 

Sushi week!

Hej!
 
Nu bär det snart av till att äta sushi igen med våra "gamla" vänner. Jag åt det faktiskt också i fredags med några klasskamrater, men om man blir bjuden på sushi igen är det svårt att tacka nej ;)
 
 
Some accessories I will be using today. Love the owl! ♥
 
Ps. Tänkte bara tacka för era komentarer, råd och kritik angående om kameran. Det fick mig att se lite perspektiv på det och även avgöra att jag inte kommer att köpa en undervattenskamera. Jag tänker istället vänta tills de har förbättrat kamerorna och även tills jag får bättre ekonomi!